Работещите в офис  знаят от личен опит, че нито един

...
Работещите в офис  знаят от личен опит, че нито един
Коментари Харесай

Как да се храним в офиса и да си запазим фигурата?

Работещите в офис  знаят от персонален опит, че нито един празник не минава без почерпка, по този начин нещадяща фигурата ни:

сътрудник черпи с пица за рождения си ден, торта за рождения ден на дъщерята, ваучър за 8 март, пастички за повдигане на настроението и края на работната седмица се отбелязва с петъчна вечеря.

Всичко това оставя освен прелестен спомен от работния ден, само че и  излишни сантиметри на талията и бедрата. Честите похапвания с фаст-фуд, баничките, салати с майонезен сос, кафе и чай със захар и бонбони, заседналият метод на живот – всичко това взето дружно покрива с пълен пласт нашето тяло във тип на непотребни килограми, от които по-късно по този начин мъчно се отърваваме. Какво да вършим? Да се вземем в ръце! И по-точно направляваме  нашето хранене! Да го вземем на непрекъснат доклад!

Хранейки се с неголеми количества (така, че една порция да се побира в шепата Ви),

към 5-6 пъти дневно с период от 2-3 часа сред храненията, вие  ще избегнете освен тежестта от преяждането, само че и ще разтоварите организма си като подобрите процеса на храносмилане. Само че, внимание! Tрябва на първо място да се храните уравновесено! От това, че нагъсто ще си хапвате шоколадови бонбони, бисквитки, солетки или бейк ролс, надали ще измените обстановката.

Започнете да си приготвяте заран здравословна и уравновесена закуска.

Именно закуската ще Ви помогне да останете сити до обяд, като имате пред тип, че точно храната призната от организма до обяд, се храносмила и усвоява най-добре. Още от през днешния ден сложете начало на положителните привички.

Обядът е не по-малко значим в ежедневното хранене с цел да си запазим фигурата.

На него се падат  около 50% от енергийната стойност на дневния банкет на храна. Няма нищо срамно или необичайно в това да си приготвяте вкусна и потребна храна в къщи и да си я носите за обяд на работата. Ако пък не Ви се нрави да си носите кутии с храна в офиса, то най-малко избягвайте визитите в заведенията за хранене за бързо хранене в компанията на сътрудници. Заразно е! Трудно ще удържите! Старайте се да пиете колкото може повече елементарна чиста вода през целия ден.

След като сте хапнали щедро и добре на обед, като се върнете на работа Ви се доспива. Звучи ли Ви познато? Това се изяснява с обстоятелството, че организмът активизира всичката си сила за храносмилане на постъпилата храна и при този развой кръвта слиза в долната част на тялото, притока на кръв към мозъка понижава, а това пък води и до намаляването на кислорода.

Старайте се да не претоварвате организма

с мазна и богата на въглехидрати храна, избирайте лесноусвояеми артикули като нискомаслена извара, натурално кисело мляко, яйца. Старайте се да включвате и плодове и зеленчуци, сварено бяло месо, немазна варена на пара риба.

Не забравяйте междинните хранения за опазване на фигурата.

В интервала сред главните хранения може, а дори и би трябвало да похапнете плод или зеленчукова салата.

Инфо: http://wellnesspointbg.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР